Pasta Bolognese
bella641
bella641

Pasta Bolognese

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Antal portioner: 4
  • Ingredienser
  • 300 g spaghetti
  • 300 g nötfärs
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 morot, fint tärnad
  • 1 rotselleri, fint tärnad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 1 tsk mjöl
  • 2 dl köttbuljong
  • 1 msk oregano
  • 1 krm timjan
  • salt och malen vitpeppar
  • 100 g riven parmesanost

Beskrivning

    Gör så här
    Skala och hacka löken. Skala och tärna moroten ytterst fint. Skala rotsellerin och riv den grovt. Fräs grönsakerna mjuka i smöret. Lägg i färsen och fräs den gyllenbrun.
    Pudra över mjölet och rör om. Spä med buljongen och de krossade tomaterna. Krydda såsen med örtkryddorna. Pressa i vitlöken. Sjud på svag värme under lock i 15 minuter. Krydda med salt och peppar.
    Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet. Servera med såsen och parmesanost.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.