Varmrökt lax med gräddkokt broccoli. Gårdagens snabba gröna middag med varmrökt lax passar in i kategorin "må bra", eftersom fisk är en bra källa till vitamin D, vitamin B12, protein, selen och jod. Och dessutom innehåller fet fisk, det vill säga lax, inlagd sill, böckling och makrill, de viktiga omega-3 syrorna som är bra för hjärta, hjärna och syn. 600 g varmrökt lax. 600 g varmrökt lax
Vill man kan man byta ut laxen till annan rökt fisk tex makrill eller böckling. 250 g varmrökt lax eller annan fisk. 250 g varmrökt lax eller annan fisk
Böckling är varmrökt sill (eller strömming som. Skärvångens ostar. Jag snubblade över något fantastiskt på internet, under rubriken Ät som en Svensk som rekommenderar den traditionellt svenska kosten för att det är så hälsosamt
Varmrökt lax går också bra, och naturligtvis rökt böckling. Har man tur att få tag i rökt torsk eller kolja ger det en fin smakbrytning i den milda soppan
150 g varmrökt sik, makrill eller böckling. Koka en lag på ättiksprit, socker ochvatten. Låt svalna. Häll ättikslagen över fänkålen och låt drai kylskåp minst 12 timmar