Det känns väldigt roligt att jag i dag "vågade" testa detta franska projekt. Det har länge stått på min att-göra-lista att göra Makroner eller Macarons som de oxå heter
Om den franska och den amerikanska konditorikonsten skulle förälska sig sådär alldeles handlöst i varandra skulle de här kakorna utan tvekan vara deras oäkta kärleksbarn
För några år sedan var det bara cupcakes som gällde, sedan skulle man baka franskamakroner eller canneléer och den senaste tiden har det varit ett fasligt tjohej kring allt från rawfoodbollar och semmelwraps
För när man har sett Eiffeltornet och Versailles, flåsat sig trappan upp till Sacré-Cœur några gånger och tagit minst ett par heldagar till att traska runt på Louvren kan man med gott samvete plocka russinen ur den franska kakan och bara ägna sig åt allt det där andra, som gör staden så himla fin
Vill man göra det väldigt enkelt för sig köper man färdigbakade makroner. Makroner är små eleganta kakor av mandelmjöl, äggvita och socker som färgas i alla färger som tänkas kan och med en krämig fyllning som kan varieras på tusentals sätt, allt efter tycke och smak
Just det här receptet på Hasselnötskakor påminner lite om de franska goda små bakverken, makronerna. När jag tänker på julsmaker så är det ju självklart pepparkakor och saffransbullar, men det är också nötter av alla dess slag och apelsiner så klart
Klicka kräm på makronerna, garnera med maraschinobär. Lägg hälften av smeten i en sprits med en 1 cm stjärnformig tyll och spritsa 6 makroner som är 10 cm i diameter. Garnera med mandelspån och låt makronerna vila 30 minuter