Franska makroner recept

Makroner

Makroner

Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare
Jag har blivit med Makroner....

Jag har blivit med Makroner....

Det känns väldigt roligt att jag i dag "vågade" testa detta franska projekt. Det har länge stått på min att-göra-lista att göra Makroner eller Macarons som de oxå heter
Peanut butter macarons

Peanut butter macarons

Om den franska och den amerikanska konditorikonsten skulle förälska sig sådär alldeles handlöst i varandra skulle de här kakorna utan tvekan vara deras oäkta kärleksbarn
Biskvier

Biskvier

Koka tills termometern når 117 grader till den franska smörkrämen och slå den över äggulorna under kontinuerlig vispning
Glutenfria jordgubbsmakroner

Glutenfria jordgubbsmakroner

Dessa söta franska bakverk går att variera på många olika sätt. Låt vila i minst en timme för att undvika att makronerna spricker

Rödbetskaka

För några år sedan var det bara cupcakes som gällde, sedan skulle man baka franskamakroner eller canneléer och den senaste tiden har det varit ett fasligt tjohej kring allt från rawfoodbollar och semmelwraps

En liten guide till Paris

För när man har sett Eiffeltornet och Versailles, flåsat sig trappan upp till Sacré-Cœur några gånger och tagit minst ett par heldagar till att traska runt på Louvren kan man med gott samvete plocka russinen ur den franska kakan och bara ägna sig åt allt det där andra, som gör staden så himla fin
Något gott i vardagen

Något gott i vardagen

jag köpt en av de franska ostarna. välja ut några makroner i ståndet strax intill var inte lika svårt, även
Makroner

Makroner

Vill man göra det väldigt enkelt för sig köper man  färdigbakade makroner. Makroner är små eleganta kakor av mandelmjöl, äggvita och socker som färgas i alla färger som tänkas kan och med en krämig fyllning som kan varieras på tusentals sätt, allt efter tycke och smak
Makroner

Makroner

Makroner eller macarons är små franska bakverk som är som en blandning av mandelbiskvier och maränger ihoplagda två och två med smörkräm mellan
Macarons, macaroons och makroner

Macarons, macaroons och makroner

Macarons, macaroons eller makroner som de också kallas är små underbara franska bakverk som är en blandning mellan biskvier och maräng
Tvåfärgad Hallonkaka!

Tvåfärgad Hallonkaka!

Där hittade vi också en födelsedagspresent till Fredriks syster Johanna, ett kakfat i två våningar, fyllt med belgiska praliner och franskamakroner
Pistage macarons

Pistage macarons

Pistage makroner blev inte lika fina som rose makroner, men som man säger. Detta för att det inte ska vara större pistagemandelbitar i makronerna
Lite Hasselnötskakor till jul?

Lite Hasselnötskakor till jul?

Just det här receptet på Hasselnötskakor påminner lite om de franska goda små bakverken, makronerna. När jag tänker på julsmaker så är det ju självklart pepparkakor och saffransbullar, men det är också nötter av alla dess slag och apelsiner så klart

Franska makroner

Klicka kräm på makronerna, garnera med maraschinobär. Lägg hälften av smeten i en sprits med en 1 cm stjärnformig tyll och spritsa 6 makroner som är 10 cm i diameter. Garnera med mandelspån och låt makronerna vila 30 minuter

Falska makroner

Ljuvliga spröda makroner, eller macarons som de heter på franska, har blivit populärt och finns numera att köpa även här hemma, inte bara i Paris