Det var länge sen vi åt en sån där vansinnigt god söndagsstek med kokt potatis och skysås så när jag hittade en finbitfransyskai helgen som gick så fick det blisöndagsmiddagen
Vispa ur stekpannan med lite vatten och häll över skyn igrytan med köttet. Skär köttet ibitar, steki smöret i en stekpanna och krydda med salt och vitpeppar
Tag ut steken ur ugnen och skiva upp och lägg iuppläggningsfat med höga kanter. Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner igrytantillsammans med lagerblad
Alltså plockade jag upp finbitkalvfransyska ur frysen, slängde ner den iminjärngryta med liteolika godsaker, satte ugnen på låg värme och tänkte att jag skulle kolla till den under dagen så att den inte blev överstekt
Till dess vill jag slå ett slag för att göra stek, på enklast möjligavisigryta. Porterstek är min absoluta favorit bland grytstekar så därför bjuder jag på det igen
Bryn köttet runt om i en stor stekgryta. Skala och klyfta löken och lägg ner den igrytantillsammans med morötterna och rotsellerini grova bitar och lagerbladen
Släng ner grönsakerna igrytan och täck nästan steken med vatten. Lägg ner den i en järngryta. Jag hade en kalvfransyskai frysen som jag behövde göra något med så jag bestämde mig för att göra en klassiskkalvstek med sås och potatis