Flytta över filén till en smord ugnsform när alla sidor har fått fin färg. Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstektfläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
Skiva upp köttet och lägg i en ugnfast form, fyll skivorna med champinjonstuvningen. Krydda fläskfilén runt om med salt och peppar och bryn köttet runt om
Ta ut och lägg filén på ett ugnssäkert fat. Putsa fläskfilén. Stek i nedre delen av ugnen till 70°innertemperatur, ca 30 min. Öka ugnsvärmen till 250°. Grädda bakelserna i nedre delen av ugnen i 250° ca 15 min. Ugn 200°, 250°. 500 g fläskfilé
Och så skulle jag ha vanlig fläskfilé. Perfekt att helsteka i ugnen. -) Det här är väldigt lättlagat, väldigt gott och jag kommer fortsätta köpa fläskytterfilé, faktiskt i stället för fläskfilé
Krydda fläskfilén runt om med salt och peppar. Sätt ugnen på 175-200 grader. Lägg köttet i en smord, ugnssäker form och efterstek i ugn i 20-25 minuter. Höj temperaturen i ugnen till 275 grader. 800-900 g fläskfilé
sedan fyllde jag på rabatterna med säckvis med ny fräsch jord. Husmanskost tycker jag att fläskfilé faller under i denna versionen då det ju har kommit att bli ett vanligt kött i de flestas hushåll och inte bara förknippat med lyxig festmat
Till morötterna hade vi helstektfylldfläskfilé och en grönsallad. Jag rostade morötterna i ugnen. Sätt in i ugnen på 200 grader tills de är mjuka och har fått fin färg
Söndag - Helstektfläskfilé med gräddkokt savoykål. En pålitlig vardagsklassiker på matbordet som till allra störst del sköter sig själv i ugnen, vilket alltid är ett extra plus i kanten