Julbord brysselkål recept

Honungsglaserad brysselkål

Honungsglaserad brysselkål

Och här kommer ett recept som jag tycker passar lika bra på julbordet som till vardags. Honungsglaserad brysselkål är både nyttigt och gott och kan ätas utan dåligt samvete
Brysselkål med bacon och parmesanost

Brysselkål med bacon och parmesanost

Vi kommer att ha detta på årets julbord har jag precis bestämt. se, nämligen brysselkål med bacon och parmesanost
Rostad brysselkål med balsamicoglaze

Rostad brysselkål med balsamicoglaze

Häromdagen ville jag prova om jag kanske skulle byta ut den kokta brysselkålen, som vi brukar ha på julbordet, mot en lite piffigare, rostad variant med glaze

Vegetariskt Julbord

Farsan uppfostrade mig och mina två bröder på en strikt diet av husmanskost (och nyhusman, dvs typ spagetti och köttfärsås) och julbordet dignade alltid av revbensspjäll, brysselkål, hemmagjorda rödkåls och rödbetssallader samt fem olika sorters sill
Stekt brysselkål med mandlar och apelsin

Stekt brysselkål med mandlar och apelsin

Brysselkål är en riktig klassiker på julbordet, och verkligen sjukt underskattad. Det ska vara grönkål, rödkål, vitkål och inte minst brysselkål
Brysselkål, tofu och shiitakesvamp

Brysselkål, tofu och shiitakesvamp

Perfekt sallad till julbordet, tänker jag. Just nu är favoriterna picklad rödkål, brysselkål med honung och ingefära och den här salladen med brysselkål, tofu och shiitakesvamp signerad allas vår favorit Yotam Ottolenghi
Brysselkål med smak av jul

Brysselkål med smak av jul

Vid juletider är den dessutom obligatorisk vid julborden men varför inte göra något extra av den än att bara koka i lättsaltat vatten

Julbord 2010

Lägg därefter i brysselkålen som bara ska bli varm. Årets julbord hos Millan & Chrisse innehöll en hel del nyheter för familjen
Koka brysselkål

Koka brysselkål

Skölj brysselkålen och ta bort eventuellt dåliga blad. Servera brysselkålen ljummen. Koka brysselkålen i vatten med salt i cirka 7-8 minuter. 500 g färsk brysselkål
Brysselkål

Brysselkål

Brysselkål är små kålhuvuden som man ofta ser på det svenska julbordet. • Ta bort de yttersta bladen från brysselkål och skär dem i halvor
Stuvad brysselkål

Stuvad brysselkål

Brysselkål är en grönsak som tidigare oftast kom fram i grönsakshyllorna till jul och den serveras som tillbehör på många julbord
Brysselkål..hiss el diss?!

Brysselkål..hiss el diss?!

som tillbehör till en bit kött el fisk, eller varför inte som en rätt på julbordet. Brysselkål. Brysselkål ger mig egentligen flashbacks från min brittiska svärmors middagar m div sönderkokts grönsaker som tillbehör

Julbord hos Millan & Chrisse 2011

Köttbullar, Prinskorv, Julskinka, Österlensenap, Senapssås, Brunkål, Julkryddad brysselkål, Leverkorv & rödbetssallad
Brysselkål med asiatisk touch

Brysselkål med asiatisk touch

Det här receptet gjorde jag till julbordet. Börja med att ansa och dela brysselkålen i halvor. 500g Brysselkål. 500g Brysselkål