Jag tycker att pajen passar förträffligt på julbordet också, både för vegetarianer och andra. Veckans vego får bli en riktigt god paj med härlig grönska och med både grönkål och brysselkål
Och här kommer ett recept som jag tycker passar lika bra på julbordet som till vardags. Honungsglaserad brysselkål är både nyttigt och gott och kan ätas utan dåligt samvete
Häromdagen ville jag prova om jag kanske skulle byta ut den kokta brysselkålen, som vi brukar ha på julbordet, mot en lite piffigare, rostad variant med glaze
Jag har ett gott recept till julbordet. Hur som helst så hoppas jag att de som är minst lika förtjusta i brysselkålen som jag är hittar på något roligt med den
Farsan uppfostrade mig och mina två bröder på en strikt diet av husmanskost (och nyhusman, dvs typ spagetti och köttfärsås) och julbordet dignade alltid av revbensspjäll, brysselkål, hemmagjorda rödkåls och rödbetssallader samt fem olika sorters sill
Perfekt sallad till julbordet, tänker jag. Just nu är favoriterna picklad rödkål, brysselkål med honung och ingefära och den här salladen med brysselkål, tofu och shiitakesvamp signerad allas vår favorit Yotam Ottolenghi
Skölj brysselkålen och ta bort eventuellt dåliga blad. Servera brysselkålen ljummen. Koka brysselkålen i vatten med salt i cirka 7-8 minuter. 500 g färsk brysselkål
som tillbehör till en bit kött el fisk, eller varför inte som en rätt på julbordet. Brysselkål. Brysselkål ger mig egentligen flashbacks från min brittiska svärmors middagar m div sönderkokts grönsaker som tillbehör
Jag gjorde också brynt vildris med brysselkål, tranbär och pekannötter. Jag fick frågan om jag ville skapa några recept med tema julbord och inte kunde jag tacka nej till det