Häll över tomaterna ochkokosmjölken, salt, peppar och socker. Mycket kryddor men inte allt för starka kryddor, dessutom kokosmjölk som dämpar ner styrkan lite, borde passa barnen perfekt
Linsgryta med röda linser ochkokosmjölk - Indisk dhal. Om du är intresserad av ett mer typiskt indiskt recept på kadala pachakaya kootu curry så titta här
Häll i sockret, kokosmjölkenoch späd med lite mer vatten. Tärna kycklingfiléerna och lägg dem i en stekpanna med lite smör, krydda på med hälften av currykryddan, salt och svartpeppar och stek kycklingen så den får färg runt om
Häll därefter på kokosmjölken. Tillsätt den röda currynoch tomatpurén och låt fräsa till lite. Vi älskar det thailändska köket i vår familj och denna rätt är helt klart favoriten
Häll på tomaterna och låt koka ihop lite innan du även tillsätter kokosmjölkenoch grädden. Jag använder många olika kryddor i min matlagning och när jag fick möjlighet att laga middag tillsammans med marknadschefen för kryddor på Santa Maria så passade jag på att tillaga en god indisk kyckling curry som innehåller väldigt många olika kryddor
Tillsätt kokosmjölken. Nu den här årstiden när det är kallt så tycker jag det är himla gott med kryddrik mat, inte stark mat men kryddig mat tex indisktoch thaimat
Häll i resten av kokosmjölken , koka upp och lägg i laxen. Sist malda torkade kryddorSedan gör man såsen på tomat, kokosmjölk, eller kanske hackade nötter i vatten, för att till sist tillsätta kött, fisk eller grönsaker
Smaka av med salt och peppar. Själva kryddningen i den indiska är dock mycket mild så det känns som att man behöver plussa på det lite för att det ska bli lite drag
4 2 morötter 1 stor gul lök 1 vitlöksklyfta 200 g vitkål 1 chilifrukt (t ex spansk peppar) 3 msk olja 1 1/2 tsk curry 1 tsk kanel 400 g kycklingfärs 400 ml kokosmjölk 2 dl vatten 1 hönsbuljongtärning salt och peppar 1/2 lime Till servering ris eller nudlar Lägg till i inköpslistan
Du kan ersätta kikärterna med kyckling och koka ris att äta tillsammans med curryn. De börjar gå mot sitt slut att njuta av grytor, soppor och allmänt fylliga och värmande maträtter