Detta recept på couscous kan man använda som bas till det mesta enligt henne. Jag förväntade mig en mycket smakrik couscous och blev lite förvånad då den även var rätt så kryddstark
4 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 600 g strimlad kycklingfilé 1 msk olja 1/2 tsk salt 1 krm peppar 2 1/2 dl matlagningsgrädde 2 1/2 dl grönsaks- eller hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk soja 1 tsk sambal oelek 1 msk honung 1 förp kokta kikärter (à 400 g) 1/2 citron 2 msk hackad persilja Till servering couscous Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Majskycklingbröstfilé/-lårfilé 5
Servera med couscous. Hittade denna rätt hos charmiga Perfekta prinsessan Pernilla och den låter så spännande med en massa smaker som vi inte brukar använda i vår matlagning och då måste vi ju prova
Lök-, tomat- och kryddröran som blir över kan sparas och ätas med t ex couscous eller bulgur. Fläsklägg med marockanska kryddor serverad som pulled pork med guacamole, tomatsalsa, gräddfil och sallad i hembakat pitabröd
Jag har alltid tänkt på afrikansk mat som kryddig och god, couscous och frukt. Dagens recept får bli ett marockanskt recept från äckad kyckling i tagine1 hel kyckling, ca 1,3 kg3 dl basmatiris250 g gul lök250 g morot1 purjolök2 klyftor vitlök1 röd chilifrukt100 g torkade aprikoser1 tsk spiskummin3 tsk gul curry1 kruka mynta2 dl grädde2 dl vatten50 g ghee (görs på 100 g smör)några stänk tabascoTurkisk matlagningsyoghurtSalt & svartpepparBild