I söndags hade jag tänkt prova Thomas Kellers recept på confiterade anklår, men insåg när jag läste receptet att en dag liksom inte riktigt räckte till
Gjorde som bekant Pekinganka häromdagen. I dag använder jag det till anklår. Det är spöstraff på att slänga fettet som droppar från ankan under ugnsstekning
Ta bort en del av fettet från ankans steksky i grytan med en sked. Skulle jag liksom välja den läckra, chokladtäckta mandel- och nötrutan, den valnötspanerade kycklingfilén med blomkåls- och hamparisotto, det frasiga, sherrybakade anklåret eller rentav gårdagens middag – sojapasta med svampstuvning, parmesan och rostbiff – som var ett resultat av en svamputflykt i trakterna kring Vombsjön här i Skåne
Fick tag på vakuumförpackad konfiterat anklår, bara att värma på i ugnen så är det färdig. Lägg upp linserna på en stor tallrik med anklåret ovanpå tillsammans med bonbönskrämen och ringla över lite av rödvinsreduktionen
Och inte bara vi ser jag, läste precis hos Lager att det stod anka på middagsbordet även där idag. Joråsatt, confiterade anklår med brässerad rödkål en vanlig sketen torsdag, så har vi det, rena lyxlivet
Fyra rätt små anklår som fått ligga med salt och kryddor över natten. Eftersom vi älskar konfiterad anka, eller konfiterat vad som helst, var vi tvungna att ha med det på något sätt
Bönor ska blötläggas, anklår confiteras, etcetera. En stor burk med konserverad anklårsconfit (inte helt lätt att hitta så slå till om du gör det), dvs 4 lår. Lägg sedan på anklåren med skinnsidan upp och låt gå ytterligare 30 minuter tills skinnet börjar få färg. 4 portioner En stor burk med konserverad anklårsconfit (inte helt lätt att hitta så slå till om du gör det), dvs 4 lår En gul lök, hackad
Jag åt Konfiterat anklår med spetskål och morotspuré, ankan var så mör att den bara föll isär. Nästa gång ska jag testa med anka och verkligen göra det från grunden
Stek anklåren i en panna, kör klyftpotatis och rödlök i ugnen. Enkelt är också canard confit, alltså konfiterad anka – i alla fall om du låter bli att confitera den själv
Lunchen var i torsdags och redan förra lördagen förberedde jag anklåren genom att skrubba de med grovt salt och sedan låt saltkornen sitta kvar på ankan i ett dygn