Lammfilé timjan recept

Örtstekt lammfilé

Örtstekt lammfilé

700 g lammfilé. 2 msk timjan. Krydda köttet och bryn runt om i smör. Hacka vitlök och lök och blanda med örterna
Lammfilé med örttäcke

Lammfilé med örttäcke

Ta bort grova stjälkar från persiljan och ta av bladen från timjan- och rosmarinkvistarna. Lägg lammfiléerna i en grund ugnsfast form och lägg på generöst av örtblandningen
Lammfilé med kantareller och senapssås

Lammfilé med kantareller och senapssås

½ krm torkad timjan. Lammfilé serverad med senapssås, kantareller och potatismos blir en smakrik inledning på hösten eller avslutning på sommaren
Örtdressad lammfilé med citron och vitlök

Örtdressad lammfilé med citron och vitlök

8 bufféportioner 800 g lammytterfilé 1 tsk salt 2 krm peppar smör till stekning färsk timjan till garnering Dressing 2 pressade vitlöksklyftor 1/2 msk finhackad rosmarin finrivet skal av 1/2 citron 2 msk balsamvinäger 1/2 dl olivolja 1/2 tsk salt 1 krm nymalen svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Örtbakad lammfilé med getostpotatisterrin

Örtbakad lammfilé med getostpotatisterrin

Lammfilé400-500 g lammfilé 1,5 dl blandade örter, hackade (persilja, basilika, timjan, rosmarin) 1 klyfta vitlök, hackad 0,5 tsk svartpeppar, nymald. Sås2 dl rött portvin 3 dl rött vin 2 dl vatten 4 msk koncentrerad kalvfond 2 tsk Maizena majsstärkelse 50 g smör 2 msk timjanblad, färska eller 1 tsk torkad timjan 2 msk mejramblad, färska (eller 1 tsk torkad mejram) 2 tsk tomatpuré 0,5 klyfta vitlök, liten, pressad
Örtstekt lammfilé

Örtstekt lammfilé

2 msk färsk timjan. Krydda köttet med salt och peppar och bryn runt om i smör. Blanda finhackade örter med hackad vitlök och lök och vänd köttet i blandningen
Timjankryddad lammfilé med quinoasallad

Timjankryddad lammfilé med quinoasallad

Krydda med peppar och timjan. Garnera med strimlat citronskal och timjan. timjan. 1 msk timjan. Putsa och bryn filéerna runt om i en stekpanna med smör
Timjankryddad lammfilé med quinoasallad

Timjankryddad lammfilé med quinoasallad

Krydda med peppar och timjan. Garnera med citronskal och timjan. timjan. 1 msk timjan. Putsa filéerna och bryn dem runt om i en stekpanna med smör
Lammfilé med morotsmos

Lammfilé med morotsmos

timjan. Sätt ugnen på 150 grader. Krydda köttet med salt och peppar runt om och klappa in örterna. Hetta upp olja och smör i en panna och bryn köttet runt om i en panna i någon minut tills det fått fin färg
Sallad Kam Bing med lammfilé

Sallad Kam Bing med lammfilé

Det kommer från den utmärkta kokboken ”Kärlek, oliver och timjan”. Salta lammfiléerna och låt vila. 2 lammfiléer. Stek lammfiléerna i olivolja och låt dem gå färdigt i ugnen tills de har en innertemperatur på 50 grader. 2 lammfiléer