Ställ fram nötbogen på ett serveringsfat, och rivisär den i lagom bitarvidserveringen. Oftast handlar det om en kötbit, diverse kryddor, någon tomatprodukt och vin
Skär köttet imindrebitar, bryn det i smör. Detta är min mans favoriträtt alla dagar i veckan. Känn så köttet är nästan klart (mört och fint) Sista steget blir att tillsätta morötterna i grova bitar, herbamare och cream fraiche
Lägg de snabbkokta märgbenen i botten, lägg över de rostade grönsakerna, kryddorna med lagerblad men utan fisksås och tillsistdinnötbog som du har saltat ordentligt först
Skär köttet ibitar, bryn det i stekpanna. Lägg köttet i en kastrull och tillsätt tomater, vatten, gul lök (skuren i större klyftor), riven/ hackad vitlök, buljong
Vifick en riktigtfinbit bog av makens syster och hennes man, Karamåla angus. Benet innehöll massor av märg vilket gjorde den perfekt till en riktigtmustig gryta
Byt ut griskinderna mot till exempel högrev eller nötbog, det blir en god gryta det med. Och skulle du ändå inte lyckas att lägga vantarna på några bitar eller inte helt enkelt inte känner dig sugen på att prova så bliinteorolig, du kan laga till grytan med annat kött