Oxfilé i ugn i bitar recept

Oxfilé i ugn

Oxfilé i ugn

Oxfiléiugn eller som vi säger Kajsas oxfilé är en "allt i ett" rätt där endast man behöver en grön sallad för att komplettera, och endast grönt i salladsskålen, för det finns så mycket rött, gult och orange i formen att om du blandar tomat och röd paprikai salladen så försvinner den på tallriken
Smördegsinbakad oxfilé

Smördegsinbakad oxfilé

Salta och peppra oxfilén. Bryn den runtom i het stekpanna ilite smör. Lägg oxfilén en bitin på smördegen, strö ut vitlök, timjan och ost alldeles intill köttet
Helgrillad oxfilé med aromatisk sås

Helgrillad oxfilé med aromatisk sås

Detta blev nämligen vår middag förra söndagen då vigillade en hel bitoxfilé som vi serverade tillsammans med rostad färskpotatis och en aromatisk sås som en läsare tipsat om
Oxfilé provencale oxfile med vitlökssmör

Oxfilé provencale oxfile med vitlökssmör

Sätt inpotatiseniugnen. Oxfilé provencale är klart att servera. Gör först vitlökssmöret. upp potatis och tomater på ett ugnssäkert fat och ställ iniugnen så att det blir varmt
Oxfilé Wellington

Oxfilé Wellington

Lägg oxfilén med degskarven nedåt direkt på en ugnsplåt utan kant. Skär salladssorterna, kronärtskocksbottnar och champinjonernai små strimlor, bitar och skivor och blanda
Oxfile med Hasselbackspotatis

Oxfile med Hasselbackspotatis

Lägg över oxfiléni en ugnsform och sätt gärna in en termometer imitten av en köttbitarna. Dags att steka eller grillaoxfilén
Helstekt oxfilé med fyllning av pesto, parmesan och parma

Helstekt oxfilé med fyllning av pesto, parmesan och parma

Lägg över det i en avlång ugnssäker form som får plats bredvid cocotteformarna. Se därför till att både det så kallade huvudet och den avsmalnande spetsen på filénblir frånstyckade så att du får en jämntjock mittbit av oxfilén
Mannerströms oxfilé med pepparsås

Mannerströms oxfilé med pepparsås

Rulla kanterna på oxfilébitarnai peppar och stek köttet. Fräs schalottenlöken, grönpeppar, estragon samt lite av den rostade vitpepparen
Marinerad Oxfilé

Marinerad Oxfilé

Ta upp köttet ur pannan, lägg det i en form, täck över och håll det varmt iugnen. Torka av filébitarna och lägg dem bredvid varandra i en låg form