Oxfiléiugn eller som vi säger Kajsas oxfilé är en "allt i ett" rätt där endast man behöver en grön sallad för att komplettera, och endast grönt i salladsskålen, för det finns så mycket rött, gult och orange i formen att om du blandar tomat och röd paprikai salladen så försvinner den på tallriken
Salta och peppra oxfilén. Bryn den runtom i het stekpanna ilite smör. Lägg oxfilén en bitin på smördegen, strö ut vitlök, timjan och ost alldeles intill köttet
Klä en ugnsfast form med bakplåtspapper och fyll med rotsaksblandningen, packa hårt och väl. När kakan är helt kall, stjälp upp och skär ut finaportionsbitar
Detta blev nämligen vår middag förra söndagen då vigillade en hel bitoxfilé som vi serverade tillsammans med rostad färskpotatis och en aromatisk sås som en läsare tipsat om
Sätt inpotatiseniugnen. Oxfilé provencale är klart att servera. Gör först vitlökssmöret. upp potatis och tomater på ett ugnssäkert fat och ställ iniugnen så att det blir varmt
Lägg oxfilén med degskarven nedåt direkt på en ugnsplåt utan kant. Skär salladssorterna, kronärtskocksbottnar och champinjonernai små strimlor, bitar och skivor och blanda
Smörj ugnsfastaportionsformar med matolja. Oxfilé. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Ställ iniugnen och bevaka noga tills degen fått fin färg och att chévren har smält
Lägg över det i en avlång ugnssäker form som får plats bredvid cocotteformarna. Se därför till att både det så kallade huvudet och den avsmalnande spetsen på filénblir frånstyckade så att du får en jämntjock mittbit av oxfilén