Dessutom hade jag bara en liten gnutta parmesanost i potatiskakan. Fräs undertiden finhackad schalottenlök tillsammans medsavoykålen i några minuter i smör
Smaka av med citronsaft, parmesanosten och slutligen salt och peppar. ½dl Parmesanost. Något som av en slump blev till och som bryter fint till rödbetsåsen är lite krispig savoykål som stuvas med lite grädde och parmesan
parmesanost. Imorgon har jag i alla fall en ledig dag och då ska jag pasa på att laga till det här - en väldigt fin och mild pasta medsavoykål och pinjenötter som vi åt hos Minna och Manne i söndags
Hetta upp en stekpanna med smör. Smaka av med salt och peppar. Blanda samman kålssåsen med havrefusillin och häll i en ugnsfast form, alternativt ugnsfasta portionsformar
Servera med helstekt oxfilé, krämig savoykål (se mitt recept) och rödvinssky. Kläd en avlång sockerkaksform med baconskivorna genom att lägga skivorna rakt över formen så att ändarna hänger ut på kanterna
Lägg på locket på nytt, och låt sedan savoykålen bli tillagad. Smaka av soppan, och servera med svartpeppar, parmesanost och en pepprig olivolja att ringla över
4 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 300 g butternutpumpa 200 g savoykål 150 g rökt sidfläsk 3 msk olivolja 1 1/2 l vatten 3 kyckling- eller grönsaksbuljongtärningar 1 burk finkrossade tomater (à ca 390 g) 1 tsk torkad timjan 1 lagerblad 100 g pasta i mindre bitar 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 burk kokta borlottibönor eller vita bönor (à ca 400 g) 1/2 dl riven parmesanost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Det var gott men oj vad det luktade här hemma av parmesanosten som finns i såsen. Igår så tillagade vi första maträtten och det blev Spättarullader på savoykålsbäddmed picklad rödlökstopping
Lägg i savoykålen och tillsätt buljongen. Lägg en stor brödskiva i varje soppskål, fyll på med soppa och strö över rikligt medparmesanost avsluta med att ringla över lite olivolja precis innan servering
Helstekt ryggbiff med parmesanbakad rotselleri, gräddkokt savoykål och rödvinsås. Gräddkokt savoykål. Finhacka scharlottenlök och fräs den tillsammans med kålen i smöret en stund