Savoykål med parmesanost recept

Helstekt oxfilé med lyxig italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykål

Helstekt oxfilé med lyxig italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykål

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Italiensk potatiskaka (räcker till 8 personer) 2,5 paket bacon , skivad eller Italiensk pancetta 2 msk basilika , färsk, finstrimlad 1 tsk timjan 1 msk körvel , finstrimlad 200 gram parmesanost 1 msk maizena 5 st bakpotatis(ar) , stora 1 odefinierad salt 1 odefinierad peppar Krämig savoykål 1,5 dl grädde 1 st Schalottenlök(ar) 4 dl savoykål , strimlad, eller grönkål 1 msk smör 0,5 dl vitt vin Rödvinssky 0,5 msk kalvfond 1 st lagerblad 0,5 msk maizena 1 krm timjan , torkad 2 dl rött vin 1 nypa(or) strösocker 1 st vitlöksklyfta(or) 0,5 st gul lök(ar) 1 msk smör Smörstekta kantareller 1 msk persilja , hackad 1 msk smör 3 dl kantareller , gula, eller trattkantareller Till garnering 1 gourmetsalt 1 timjan 1 st svartpeppar , från kvarn Oxfilén 700 gram oxfilé , hel, färsk eller fryst Köp receptet
Pasta med savoykål

Pasta med savoykål

parmesanost. Imorgon har jag i alla fall en ledig dag och då ska jag pasa på att laga till det här - en väldigt fin och mild pasta medsavoykål och pinjenötter som vi åt hos Minna och Manne i söndags
Italiensk potatiskaka

Italiensk potatiskaka

Servera med helstekt oxfilé, krämig savoykål (se mitt recept) och rödvinssky. Kläd en avlång sockerkaksform med baconskivorna genom att lägga skivorna rakt över formen så att ändarna hänger ut på kanterna
Minestronesoppa på säsongens skörd

Minestronesoppa på säsongens skörd

4 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 300 g butternutpumpa 200 g savoykål 150 g rökt sidfläsk 3 msk olivolja 1 1/2 l vatten 3 kyckling- eller grönsaksbuljongtärningar 1 burk finkrossade tomater (à ca 390 g) 1 tsk torkad timjan 1 lagerblad 100 g pasta i mindre bitar 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 burk kokta borlottibönor eller vita bönor (à ca 400 g) 1/2 dl riven parmesanost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Minestrone med ris och pesto

Minestrone med ris och pesto

Savoykål, strimlad. Kant från en parmesanost. Hela burktomater med vätska, grovt hackad. Savoykål. Det här är en väldigt god soppa
Ribollita

Ribollita

Lägg i savoykålen och tillsätt buljongen. Bilden visar egentligen bara en hög medparmesanost, men under finns en finfin grönsakssoppa

Jag har fått sällskap

Lägg i savoykålen och tillsätt buljongen. Lägg en stor brödskiva i varje soppskål, fyll på med soppa och strö över rikligt medparmesanost avsluta med att ringla över lite olivolja precis innan servering