Väg upp surdegsgrund, vetemjöl, vatten, rågmjöl och vetemjöl i bunken till hushållsassistenten. 200g surdeg. 25g flingsaltMata surdegsgrunden några timmar innan du ska baka och låt den stå i rumstemp så den bubblar igång. By Madeleine Landley 2021-06-202022-04-10 Potatislimpa med surdeg 3. 89 i snitt (77% i betyg) Hembakt Potatis Rågmjöl Surdeg Vetemjöl Denna potatislimpa med surdeg gör jag med kokt potatis som jag hackar
Jag älskar potatislimpa och delar därför med mig av receptet - det är från bloggen ”Pain de Martin”, men mitt recept var från hans bok – Surdegsbröd - och något modifierat
Skillnaden mellan filmen och beskrivningen ovan är att det finns en baksten i ugnenTillsätt ca ½ tsk torrjäst efter första jäsningen om surdegen inte har lyft degen
ÖL- OCH POTATISLIMPA, ett bröd. Vissa tycker att jag krånglar till det så när jag bakar med surdeg. Andra föredrar att göra som bagerierna, ha en större mängd surdeg sparad i kylen så att man kan sätta igång direkt
Se till att vetesurdegen är riktigt pigg. Börja dagen innan bakningen med att friska upp surdegen. POTATISLIMPA MED ÖL 300 g kokt, mosad potatis. 20 g russinjäst 375 g uppfriskad vetesurdeg 450 g vetemjöl special. 20 g russinjäst 375 g uppfriskad vetesurdeg