Potatislimpa surdeg recept

Potatislimpa med surdeg

Potatislimpa med surdeg

Väg upp surdegsgrund, vetemjöl, vatten, rågmjöl och vetemjöl i bunken till hushållsassistenten. 200g surdeg. 25g flingsaltMata surdegsgrunden några timmar innan du ska baka och låt den stå i rumstemp så den bubblar igång. By Madeleine Landley 2021-06-202022-04-10 Potatislimpa med surdeg 3. 89 i snitt (77% i betyg) Hembakt Potatis Rågmjöl Surdeg Vetemjöl Denna potatislimpa med surdeg gör jag med kokt potatis som jag hackar
Potatislimpa med fördeg

Potatislimpa med fördeg

Till fördegen röres jästen ut i vattnet och de båda mjölsorterna blandas ner. Täck över och förvara i rumstemperatur tills nästa dag
POTATIS & KUMMIN

POTATIS & KUMMIN

Potatislimpa är alltid gott & saftigt. Se till att vetesurdegen är riktigt pigg. Börja dagen innan bakningen med att friska upp surdegen
Potatislimpa av surdeg

Potatislimpa av surdeg

Jag älskar potatislimpa och delar därför med mig av receptet - det är från bloggen ”Pain de Martin”, men mitt recept var från hans bok – Surdegsbröd - och något modifierat
Ölbryggarbröd

Ölbryggarbröd

Skillnaden mellan filmen och beskrivningen ovan är att det finns en baksten i ugnenTillsätt ca ½ tsk torrjäst efter första jäsningen om surdegen inte har lyft degen
Med lättöl och potäter

Med lättöl och potäter

ÖL- OCH POTATISLIMPA, ett bröd. Vissa tycker att jag krånglar till det så när jag bakar med surdeg. Andra föredrar att göra som bagerierna, ha en större mängd surdeg sparad i kylen så att man kan sätta igång direkt

POTATISLIMPA MED ÖL

Se till att vetesurdegen är riktigt pigg. Börja dagen innan bakningen med att friska upp surdegen. POTATISLIMPA MED ÖL 300 g kokt, mosad potatis. 20 g russinjäst 375 g uppfriskad vetesurdeg 450 g vetemjöl special. 20 g russinjäst 375 g uppfriskad vetesurdeg